Розплідники коронавірусу: як українські гуртожитки стали епіцентром зараження.

Коронавірус в Україні набуває невтішних національних особливостей. Попри те, що з перших днів квітня уряд заборонив відвідувати заклади соцзахисту, де проживають діти й люди похилого віку, гуртожитки залишилися поза увагою.
У середині квітня тут виникли перші проблеми.
14 квітня у приватному гуртожитку міста Вишневого, що біля Києва, померла 48-річна жінка. А через чотири дні - ще один мешканець гуртожитку.
Усього в Київській області коронавірус підтвердили у мешканців чотирьох гуртожитків. Крім Вишневого, це ще гуртожитки у селі Петропавлівське та селищі Гостомель. Також інфіковані є у гуртожитку в Запоріжжі.
Гуртожитки помістили на самоізоляцію. Водночас безсимптомних хворих не ізолювали від тих, у кого на час тестування хворобу не виявили.
Як уникнути масового інфікування у гуртожитках, якщо їхні мешканці користуються спільною кухнею та санвузлами?

Де чия відповідальність?

У Центрі громадського здоров'я пояснюють: першим на випадок коронавірусної інфекції реагує лабораторний центр. Він відповідає за те, щоб виявити хворих і здійснює епідеміологічний нагляд.
Інші дії залежать від керівництва гуртожитку, а також місцевої влади, на території якої цей гуртожиток розташований, пояснює ВВС News Україна Роман Колесник, фахівець відділення інфекційного контролю Центру громадського здоров'я при МОЗ України.
Усі рекомендації щодо самоізоляції, дезінфекції, обробки Центр громадського здоров'я надав доволі давно.
Поділитись на Google Plus

Автор Елена

0 Коментарів:

Дописати коментар