На Дніпропетровщині дітей-сиріт використовували для важкої праці – вихователі дитячих будинків опинилися на лаві підсудних

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно трьох вихователів дитячих будинків сімейного типу за експлуатацію підопічних (ч.2 ст.28 ч.2 ст.150 КК України).
За версією слідства, троє громадян, які є вихователями двох дитячих будинків сімейного типу у м. П’ятихатки, протягом 2013-2019 років змушували вихованців – дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - виконувати важкі та шкідливі роботи на будівництві, по господарству, обслуговувати теплиці та парники, продавати товар на ринку, тощо. Загалом на батьків-вихователів працювало восьмеро дітей віком від 4 років.
Під час досудового розслідування також встановлено, що один з вихователів протягом року систематично вчиняв розпусні дії щодо 12-річної дівчинки. Йому інкримінується не лише експлуатація, а й розбещення неповнолітніх (ч.2 ст.156 КК України).  
Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.
 
Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області
Поділитись на Google Plus

Автор Елена

0 Коментарів:

Дописати коментар