Чому Україна не хоче відправляти до ЄС чартери із заробітчанами/

Влада України не буде сприяти організації чартерних рейсів до країни Європейського Союзу з українськими працівниками, хоча партнери й звертаються з такими проханнями.
Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на фоні заяв західних дипломатів, що Київ забороняє чартерні рейси із заробітчанами до скандинавських країн.
Зокрема, посол Естонії в Україні Каймо Кууск заявив виданню ERR, що Україна нібито заборонила виїзд заробітчан спеціальними рейсами до Фінляндії, які мала здійснити естонська приватна компанія.
Фінляндія, сказав він, планувала привезти 14 тисяч людей.
Посол навіть додав
, що Україна заборонила своїм громадянам виїздити за кордон. Прикордонна служба України у коментарі ВВС News Україна вже заперечила існування такої заборони.

МЗС - проти чартерів заробітчан

"Я в курсі проблеми. Дійсно, звернення (західних країн. - Ред.) є. Але ми в Україні керуємося насамперед міркуваннями безпеки і здоров'я наших громадян. В умовах поширення пандемії будь-яка подорож - це наражання на небезпеку захворювання, особливо коли ця подорож здійснюється літаком", - сказав міністр Кулеба.
Він наголосив, що зараз головні зусилля уряду спрямовані на те, щоб повертати українців з-за кордону, які застрягли в різних країнах.
"Тому на цьому тлі наразі нелогічним виглядає паралельно організовувати масові чартери на вивезення українців до країн, де теж триває пандемія з тією чи іншою інтенсивністю", - каже Кулеба.
Уряд готовий переглянути цю позиції після послаблення карантину.
"Ми налаштовані конструктивно, ми розуміємо потребу в працівниках з боку наших партнерів і будемо готові переглянути цю позицію у контексті зміни ситуації з пандемією коронавірусу", - додає Дмитро Кулеба.

Поділитись на Google Plus

Автор Елена

0 Коментарів:

Дописати коментар